Семінар вчителів української мови та літератури Великодимерської ОТГ

/Files/images/семінар 2.jpg

17 грудня 2018 року на базі Руднянського НВО відбувся майстер-клас учителя української мови та літератури й зарубіжної літератури Пономаренко Надії Миколаївни «Сучасний урок української літератури: компетентісний аспект».

На високому професійному рівні був проведений урок-колаж у 9 класі «І.П. Котляревський. Соціально-побутова драма «Наталка Полтавка». Образ Наталки як уособлення кращих рис української жінки».

Дев’ятикласники активно працювали в групах, виконуючи різні творчі завдання, інсценували уривки з п’єси І. Котляревського «Наталка Полтавка», переглядали уривки кінофільму, слухали Наталчині пісні у виконанні дівчаток. Такий вид роботи допоміг учителю залучити більше учасників, а учням – відчути можливість бути корисним одне одному, дізнатися про особисті можливості та зміцнити їх. Як підсумок був створений на уроці колаж відповідно теми.

Учасники майстер-класу завітали до літературно-музичного салону «Український театр корифеїв», де учні Руднянського НВО розкрили свій творчий потенціал. Зі сцени гостей вітали герої творів І.Котляревського, І. Карпенка-Карого, М. Старицького, лунали чарівні українські пісні й танці. Театральне дійство супроводжувалося мультимедійною презентацією.

Обрана тема майстер-класу не випадкова, оскільки вважаю, що вчитель повинен іти в одну ногу і з часом, і зі своїми учнями.
Своїм майстер-класом Пономаренко Н.М. довела, що уроки із використанням ІКТ досить цікаві, по-справжньому привабливі, змістовні і найголовніше – сучасні, тому сприяють не тільки підвищенню рівня розуміння та засвоєння навчального матеріалу, а й підвищенню пізнавальної активності учнів.

Учасники майстер-класу для себе почерпнули сучасні форми та методи роботи: бліц-опитування, роботу в групах, у парах,творчі студії, використання ІКТ.

/Files/images/семінар 1.jpg/Files/images/семінар 4.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

Фотогалерея

Демонстраційний сайт загальноосвітньої школи

вулиця, номер будинку,
поштовий індекс, область, місто,
країна

Дата останньої зміни 17 Лютого 2022

Цей сайт безкоштовний!